A martfűi Kossuth úti tagóvoda infrasturktúrális fejlesztése

Projekt információk

A martfűi Kossuth úti tagóvoda infrasturktúrális fejlesztése

TOP Plusz 3.3.1-21-JN1-2022-00001

Martfű Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése c. felhívására.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban valósul meg, a vissza nem térítendő 100%-os intenzitású támogatás összege: 68 888 135,- Ft.

Az épületenergetikailag részben már korszerűsített Munkácsy úti óvoda 40 férőhellyel bővül. A bővítés a két új csoportszobát és a kapcsolódó helyiségeket foglalja magában, a hasznos nettó terület 224 m2-rel nő meg. A meglévő lapos tetős felületek a jelenlegi követelményeknek megfelelő hőszigetelést kapnak.

A pályázott fejlesztés a Kossuth úti Tagóvoda mindkét épületét és közös kertjét, az ott nyújtott óvodai szolgáltatást érinti. A szakmai tartalom főbb részei:

- épületek energetikai és infrastrukturális korszerűsítése,

- eszközök beszerzése egy komplett csoportszobát érintően,

- játszótéri játékok korszerűsítése, új játékok beszerzése

- nevelési tevékenység korszerűsítéséhez szükséges IT elemekkel, kiegészítő infrastruktúrával, akadálymentesítéssel.

A Kossuth út 24. alatti épület kívül-belül felújításra kerül, kb. 50 év után. A külső felújítás energetikai szempontok alapján történik: homlokzati, lábazati és padlásfödém hőszigetelés, nyílászárók cseréje a főbb elemei. A tetőszerkezet felújításra kerül a tetőborítás cseréje is tervezett. A fűtés hőszivattyús, levegő-levegő rendszerű lesz, a villamosenergiát napelemek termelik (4,4 kW teljesítménnyel), éves szinten gyakorlatilag nullára csökkentve az épület külső energia igényét. Belül felújításra kerülnek az egyéb épületgépészeti rendszerek, a világítás korszerűsítésre kerül, a vizesblokkok szaniterei, burkolatai cserére kerülnek, a tálalókonyha burkolatai, gépei cserére kerülnek, az épület belső terei akadálymentes megközelítési lehetőséget kapnak.

A Kossuth út 22. alatti épülete energetikai korszerűsítése a meglévő kazánok kondenzációs kazánokra cserélését tartalmazza (50 kW teljesítménnyel), kiegészítve az intelligens központi szabályozás eszközeivel, továbbá a radiátorok szabályozhatóságának megvalósítását termosztatikus szelepekkel. A földgáz felhasználás több mint harmadával csökkenthető ezáltal. A horizontális vállalások keretében közterületi kerékpártároló létesül 5 kerékpár számára, a vonatkozó előírás szerint, a gyermekért érkező szülők részére. A Kossuth úti épület felújításra kerülő vagyonvédelmi (riasztó, kamera) rendszere kiegészül olyan beléptető rendszerrel, amely az akadálymentesítést is szolgálja a biztonság mellett.

A projekt tervezett fizikai befejezésének dátuma: 2023.10.31.